ProduktionerProduktioner.htmlProduktioner.htmlshapeimage_1_link_0
BiografiBiografi.htmlBiografi.htmlshapeimage_2_link_0
Nyhetershapeimage_3_link_0
KontaktKontakt.htmlKontakt.htmlshapeimage_4_link_0
HomeHome.htmlHome.htmlshapeimage_5_link_0
 

Nyheter

Paketet ny dansproduktion för barn.


Mireille Leblanc mottar Adlerbertska fondens konststipendium 2015


Wave, ett stycke för 17 dansare från Schillerska Gymnasiet, spelades på  Atalante i Göteborg, april 2013


Metamorphos spelades i Göteborg på Atalante i maj 2013. Föreställningen skapades med stöd från Statens kulturråd och Göteborgs Stad.


I december 2012 startade Mireille Leblanc i samarbete med cirkusartister baserade i Göteborg nycirkus/dansgruppen Cirkumstanza.


I September 2012 skapade Mireille Leblanc och Åke Parmerud  Shadow Place, en ny interaktiv dans/video/ljudinstallation för Zentrum für Kunst und Mediatechnologie (ZKM). Premiären skedde 24 November 2012 i Karlsruhe, Tyskland.


Dreams of Time är en interaktiv dans/video/musik föreställning  på uppdrag av Centro de las Artes, San Luis Potosi, Mexico. Verket hade premiär på Teatro de la Paz, San Luis Potosi 18 maj 2012. Verket togs mycket väl emot av såväl publik som kritiker.


Stycket Det Sjunde Sinnet som involverade olika former av interaktiv dans, video och musik, som skapats i samarbete med Åke Parmerud tilldelades Walter Fink International Award från ZKM centrum för konst och media i Tyskland i september 2011.


I december 2011 arbetade Mireille Leblanc som mentor, teatercoach och repetitris i Gilda Stillbäcks projekt Scented Letters  som presenterades på Atalante i Göteborg.